Skip to content

OVER MIJ

Modebewuste vrouwen van Nederland kennen ‘m ongetwijfeld; The Fashion Truck! Deze stoere roze fashionstore-op-wielen rijdt elke dag door Nederland om vrouwen te verrassen met de nieuwste modejuweeltjes. Nadine Wielart bedacht het concept in 2014.

Afkomstig uit een ondernemersgezin, was hard werken er met de paplepel ingegoten. Dus toen Nadine haar kantoorbaan in de mode-wereld kwijtraakte, wist ze vrij snel dat ze zelf iets wilde gaan ondernemen. ‘Dat het iets met mode moest worden, stond als een paal boven water. Maar ik wilde iets vernieuwends, iets unieks!’

En zo trok de toen 26-jarige blondine de stoute schoenen aan. Ze kocht een truck in Duitsland en deed inspiratie op via Pinterest en Instagram voor de uitstraling en inrichting van de truck.

‘Ik verzamelde foto’s en kleuren, waarbij roze steeds weer de overhand had. Al snel werd dus duidelijk dat de truck roze moest worden. Roze is vrouwelijk en lief, maar kan ook heel stoer zijn.’

Na twee maanden klussen met familie en vrienden, ging Nadine op weg naar de eerste markt. ‘Vooral het besturen van de truck was in het begin hilarisch’, lacht ze. ‘Je hebt veel bekijks; zo’n kleine blondine achter het stuur van zo’n grote truck.’ Nog steeds heeft Nadine onderweg de grootste lol. ‘Mensen kijken om, toeteren, zwaaien. Je kunt de truck ook niet over het hoofd zien. Ook voor de dames die ooit wat bij me gekocht hebben, blijft het leuk om de truck onderweg tegen te komen. Regelmatig krijg ik berichtjes dat ze me op de weg gespot hebben. Leuk!’

Inmiddels is The Fashion Truck een begrip geworden voor vele vrouwen. En Nadine wil niet anders meer! ‘Het hippie-leven is heerlijk; ik werk elke dag op een andere plek, ontmoet elke dag weer nieuwe mensen en word vooral blij van al die enthousiaste reacties op mijn truck en mijn kleding.’ Inmiddels sta ik op 2 weekmarkten in mijn geboorteplaats Apeldoorn. Zo ben ik toch makkelijk te bereiken als je wat moois hebt gezien online of op social media. 

Woensdag Weekmarkt ‘t Fort  | Vrijdag Weekmarkt Schubertplein 

Nadine Wielart

Nadine